Arven efter dig

Tænker du på at din ejendom skal gavne næste generation, så er der visse tiltag som kan holde værdien høj.

Først og fremmest skal der være kapital klar til at en arving skal kunne betale arveafgiften, uden at skulle sælge en bid af ejdendommen fra. På en helt lille ejendom er der ikke så meget at gøre, ligesom at afgiften bliver mere overkommelig, men på en lidt større ejendom, kan der udføres en fornuftig planlægning. 

I korte træk er der forskel på alle ejendomme, og det vil være uklogt at formulere en løsning på forhånd. Hvis du vil invitere mig på besøg, vil jeg kunne vurdere om der kan udføres en løsning, hvor der altid står en potentiel "nødhugstplan".

Derudover er der naturligvis andre muligheder for at reducere arveafgiften på forhånd.

Hvordan ser din skov ud om 30 år?

Ved du hvordan du ønsker, at din skov skal se ud om 10, 20 eller 40 år?

Du har sikkert en plan for driften fremad. Hvis du viser mig planen, så vil jeg fortælle dig hvordan skoven kommer til at se ud fremadrettet. Passer vores fremtidsvisioner med hinanden, så har du ramt rigtig godt. Ellers hjælper jeg gerne med at tilpasse driftsplanen.

Konkurrerer overskovens træer, eller gavner de hinanden?

Når træerne begynder at stå for tæt, stagnerer deres individuelle udvikling. Da vil en skånsom hugst gavne de resterende træer. Her vil hugsten give positivt dækningsbidrag, hvis den planlægges rigtigt.

Del siden